AA Tekstgrootte
Visie op Flevoland

FlevolandStraks: Praat mee over de toekomst van Flevoland

23 mei 2016

Flevoland werkt aan een nieuwe Omgevingsvisie, een plan voor de toekomst. Dat kan en doet de provincie niet alleen. De afgelopen maanden is in het atelier Flevo-perspectieven met veel deskundigen gesproken over de kwaliteiten van Flevoland en de trends en ontwikkelingen die op Flevoland afkomen. Dit heeft een schat aan informatie en inzichten opgeleverd, waaruit diverse perspectieven volgen voor de toekomst van Flevoland die de nodige uitdagingen met zich meebrengen. Wat vindt de regio van de gewenste transitie naar een circulaire economie, wie is daar al mee bezig? Wat staat ons te doen als we in 2050 alleen nog maar duurzaam opgewekte energie willen gebruiken. Willen bedrijven, scholen en overheden zich inspannen om als regio met elkaar in te spelen op de snel veranderende arbeidsmarkt (flexibilisering en robotisering)? Hoe ontwikkelt onze toplandbouw zich en wat betekent dat voor de manier van samenleven in het landelijk gebied. Hoe gaan we om met het besef dat we onlosmakelijk verbonden zijn met de krachtige stedelijke regio’s die ons omringen. Lees hier meer over de perspectieven.

Het gesprek draait nu om de Flevolander, u dus! Hoe kijkt u tegen de perspectieven aan, herkent u deze en wat betekenen ze voor u? Waar bent u al mee bezig voor Flevoland en waarmee wilt u in de toekomst aan de slag. We gaan met elkaar in gesprek hierover per gemeente in Flevoland. Deze meetups houden we in samenwerking met de Stadmakerij uit Lelystad.

Data en locaties

Maandag 23 mei 20.00 uur (inloop 19.30 uur) Almere, De nieuwe Bibliotheek
Woensdag 25 mei 20.00 uur (inloop 19.30 uur) Zeewolde, FlevoMeer Bibliotheek
Donderdag 26 mei 20.00 uur (inloop 19.30 uur) Lelystad, FlevoMeer Bibliotheek
Maandag 30 mei       20.00 uur (inloop 19.30 uur) Dronten, FlevoMeer Bibliotheek
Woensdag 1 juni  20.00 uur (inloop 19.30 uur) Emmeloord, FlevoMeer Bibliotheek
Donderdag 2 juni 20.00 uur (inloop 19.30 uur) Urk, FlevoMeer Bibliotheek

Vanaf 19.30 uur bent u van harte welkom in de bibliotheek en om 20.00 uur start de meetup. Aanmelden is niet nodig. Wilt u alvast een inbreng leveren? Dit kan via Facebook, Twitter of door het schrijven van een gastartikel.

Reageren zonder in te loggen? Schrijf je reactie, vul je naam en e-mailadres in en vink ‘Ik reageer liever als gast’ aan.