AA Tekstgrootte
Visie op Flevoland

Atelierraad

3 maart 2016

De Atelierraad is 17 februari j.l. bijeengekomen. De Atelierraad is een klankboordgroep die reflecteert op de aanpak en de uitkomsten van het Atelier. In de Atelierraad zitten:

  • Arnold Reijndorp, socioloog en professor op de Universiteit van Amsterdam
  • Dzsingisz Gabor, oud bestuurder (o.a. burgemeester Haaksbergen, staatssecretaris natuurbeheer en tweede kamerlid)
  • Truus Sweringa, directeur-bestuurder Stichting Oost Flevoland Woondiensten
  • Hetty Klavers, Dijkgraaf Zuiderzeeland

Samen met Ateliermeester Co Verdaas en gedeputeerde Jaap Lodders overlegt de Atelierraad regelmatig over de voortgang van het Atelier. Een positief gevoel heerst er over de aankomende Ateliersessies. Er komen goede en interessante sprekers naar het Atelier. Zij kunnen een mooi beeld geven van de trends en ontwikkelingen die op Flevoland afkomen. De leden hebben tevens een aantal aanvullende suggesties voor sprekers overhandigd aan de Ateliermeester. Naast de ingeplande gesprekken adviseert de Atelierraad om meer aandacht te besteden aan de toekomstige ontwikkelingen en trends met betrekking tot Kunst en Cultuur. In het Atelier wordt dit onderwerp besproken bij leefpatronen voor de toekomst, maar een extra Ateliersessie lijkt op z’n plaats.

In de volgende fase van het Atelier staan de gesprekken met de Flevolanders op de agenda. De Atelierraad adviseert om de kracht en inzichten van de samenleving eerder te benutten. Ga opzoek naar de vooruitstrevende Flevolander; de Flevolander die nu al in zijn of haar vakgebied bezig is met de trends en ontwikkelingen en nodig hem of haar uit aan tafel tijdens de Ateliersessies.

Reageren zonder in te loggen? Schrijf je reactie, vul je naam en e-mailadres in en vink ‘Ik reageer liever als gast’ aan.