AA Tekstgrootte
Visie op Flevoland

Aftrap tweede fase Omgevingsvisie FlevolandStraks

1 september 2016

Onlangs trapte een groep van zo’n twintig projectleden (medewerkers van de provincie en daarbuiten) af om aan de slag te gaan met de tweede fase van de Omgevingsvisie FlevolandStraks. De fase waarin de Omgevingsvisie opgesteld gaat worden, die eind december 2016 in concept gereed zal zijn.

In de eerste fase zijn er zeven perspectieven geformuleerd voor Flevoland: Ruimte voor initiatief, Landbouw: meerdere smaken, Krachtiger samenleving, Duurzame energie, Circulaire economie, Regionale krachten en Het verhaal van Flevoland. Uit de Flevo-perspectieven blijken de belangrijkste strategisch hoofdopgaven voor de lange termijn voor onze provincie. De projectleden gaan de komende maanden samen met partners in de regio onderzoeken welke ambities ze willen nastreven voor de regio. Dat gebeurt in groepjes van 2 à 3 personen met een nog te vormen groep van partners; er worden per perspectief ‘communities’ gevormd  om het perspectief verder te laden en te verdiepen. De uitkomsten worden opgenomen in de Omgevingsvisie FlevolandStraks. Lees meer over het proces.

Reageren zonder in te loggen? Schrijf je reactie, vul je naam en e-mailadres in en vink ‘Ik reageer liever als gast’ aan.