AA Tekstgrootte
Visie op Flevoland

Buiten de gebaande paden ....

29 maart 2016

Buiten de gebaande paden ....

Als Atelier hebben we de opdracht, wellicht zelfs de verplichting, om buiten de gebaande paden te treden. Niet dat we daar continu mee bezig zijn, want de gebaande paden zijn niet voor niets platgetreden. Daar valt – of viel –  blijkbaar iets te halen. Thema’s als water, landschap, leefbaarheid, wonen, et cetera komen dus ook allemaal aan bod in de ateliersessies.

Op 6 april hebben we een sessie waarop een voor de provincie minder voor de hand liggend onderwerp aan bod komt: gezondheid. Een thema waarvoor we de atelierraad overigens schatplichtig zijn. Dat was even zoeken, niet alleen voor ons, maar ook voor de te benaderen partners. Voor zorgverzekeraars, instellingen, cliënten en onderzoekers is de provincie een onbekende. Begrippen als kerntaken en middenbestuur moeten even nader geduid worden.

Maar de voorgesproken zijn veelbelovend. Ook gezondheid heeft te maken met leefbaarheid, de inrichting van je omgeving, voedsel, innovaties, zowel sociaal als technologisch. En dan komt het thema gezondheid in een keer toch een heel stuk dichter bij ...

Of het iets op gaat leveren? Dat is nog te vroeg om te zeggen. Maar dat op 6 april werelden elkaar gaan ontmoeten die tot op heden gescheiden waren is ook een resultaat. Vernieuwing vindt plaats op grensvlakken. Ik kijk er nu al naar uit.

Waar ik ook naar uitkijk is de bijeenkomst die we woensdagmiddag 20 april houden. Tijdens deze bijeenkomst gaan we de tussenresultaten van de ateliersessies aan u presenteren. Daarbij zijn diverse deskundigen aanwezig en betrekken we u bij het gesprek. Kijk hier voor aanmelding en informatie. Tot dan!

Reageren zonder in te loggen? Schrijf je reactie, vul je naam en e-mailadres in en vink ‘Ik reageer liever als gast’ aan.