AA Tekstgrootte
Visie op Flevoland

In gesprek met Eva Vriend

11 november 2015 / Atelier Flevo-perspectieven

In gesprek met Eva Vriend

Aan de hand van haar eigen familiegeschiedenis heeft Eva Vriend een zoektocht ondernomen naar het ontstaan van de nieuwe provincie: Flevoland.

Midden vorige eeuw dromen tienduizenden Nederlanders van een bestaan als boer in de net drooggelegde polders. Een nieuwe, `maakbare samenleving, waarin niet alleen het landschap langs de meetlat wordt gelegd, maar ook de toekomstige bewoners. Alleen de besten van de besten zijn welkom. Zwakkelingen, achterblijvers en zielenpoten komen er niet in. De selectieprocedure van de rijksoverheid is zeer streng en voert zelfs tot in de slaapkamer. Zijn de bedden wel opgemaakt, is de linnenkast op orde?

Eva Vriend weet het stilzwijgen van afgewezen kandidaten te doorbreken en de geheimen te ontrafelen van een bevolkingspolitiek die in de recente geschiedenis haar weerga niet kent.

Met Eva gaan we in gesprek over de identiteit en cultuur van Flevoland, wat heeft zij opgestoken tijdens het schrijven van haar boek. Kunnen we deze inzichten een plek geven bij het opstellen van de Flevo-perspectieven?